معرفی مرکز رشد

سازمان های نوپا که با هدف توسعه فناوری آغاز به فعالیت می نمایند عموماً مؤسساتی کوچک و در عین حال دارای نقش مؤثر در تولید فنـاوری و ایجاد کارآفرینی هستند. فشار سنـگین هـزینه های راه اندازی که با بنیه مالی آنان سازگاری ندارد از یکسو و عدم برخورداری از تجربه لازم برای رفع موانع اولیه از سوی دیگر، تلاشهای آنان را برای حصول نتیجه در هاله‌ای از ابهام و تردید قرار می دهد. این واحدها که باید با ریسک بالا فعالیت خود را شروع کنند، دورنمای اطمینان­بخشی برای دست یابی به موفقیت ندارند. ریسک بالا و عدم تضمین موفقیت تا آن حد جدی است که بسیاری از نیروهای مستعد و دارای پتانسیل، از جمله بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی نسبت به راه اندازی واحد خصوصی فناور رغبت نشان نمی­دهند.

هدف اصلی از ایجاد مراکز رشد، کاهش موانع و عوامل بازدارنده فعالیت های آغازین مؤسسات فناور نوپا می­باشد. این مراکز با پشتیبانی های لازم و ارائه خدمات اولیه، نقش مؤثری در پا گرفتن و بالندگی و بالاخره افزایش ضریب موفقیت این واحدها خواهند داشت. مرکز رشد واحدهای مجتمع آموزش عالی زرند برای ایفای چنین نقشی در سال ۱۴۰۰، فعالیت خود را رسماً آغاز نمود. این مرکز که تجربیات گذشته اعضاء هیات علمی و سایر همکاران مجتمع را در کارنامه خود دارد، پشتیبانی از واحدهای فناور را با ارائه خدمات عمومی، مشاوره ای، علمی و فنی را در دستور کار خود قرار داده است. این مرکز محلی است برای تثبیت، تقویت و اجرائی شدن ایده های محوری واحدهای فناور خصوصی در جهت رفع نیازهای تولیدی و خدماتی.

اهداف مرکز

• بسترسازی جهت پیاده سازی و تجاری کردن ایده­های نو مبتنی بر دانش توسط صاحبان ایده
  • ایجاد زمینه کارآفرینی و حمایت از نوآوری و خلاقیت نیروهای محقق جوان
  • کمک به رونق اقتصاد محلی و ملی مبتنی بر دانش و فناوریهای پیشرفته.
  • ایجاد فضای لازم جهت گسترش و رشد واحدهای کوچک و متوسط دانش بنیان و فناور فعال
  • بستر سازی در راستای ایجاد فرصت های شغلی به­منظور جذب کارآفرینان و دانش آموختگان دانشگاهی جهت توسعه فناوریهای پیشرفته
  • تولیدوتوسعه­محصولات­وفرآیندهای­فناوری قابل عرضه به بازار
  • ایجاد ارتباط بین ایده پردازان و سرمایه گذاران.
  • کمک به رشد و توسعه ملی و منطقه­ای
  • ایجاد فضای مناسب جهت تجاری کردن دستاوردهای تحقیقاتی فن­آورانه
  • ایجاد شرکتهای دانش بنیان کوچک و تخصصی با امکان رقابت در بازارهای داخلی و جهانی.

وظایف مرکز رشد

• پذیرش ایده­های نوآورانه.
  • کمک به ایجاد، پرورش و بقاء فعالیت­های نوآورانه.
  • هدایت صاحبان ایده­ به­سوی پیاده سازی ایده از طریق ارائه خدمات و مشاوره­های مورد نیاز.
  • تشویق و ترغیب نوآوران به راه اندازی کسب و کارهای دانش بنیان.
  • تلاش برای فراهم آوردن حمایت­های قانونی جهت حفظ حقوق مالکیت معنوی.
  • حمایت­از­صاحبان­ایده در راستای کاربردی نمودن ایده­های عملی.
  • حمایت از بومی سازی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز دانشگاه­ها و صنعت

فیلمی کوتاه در رابطه با پارک علمی فناوری و روند رشد