بازدید هیئت‌رئیسه دانشگاه شهید باهنر کرمان از شرکت فولاد زرند ایرانیان

بازدید هیئت‌رئیسه دانشگاه شهید باهنر کرمان از شرکت فولاد زرند ایرانیان

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر حسین اکبری‌فرد رئیس دانشگاه، به‌اتفاق اعضای هیئت‌رئیسه و جمعی از مدیران، روز سه‌شنبه ۲۴ مهرماه ۱۴۰۳ با حضور در شرکت فولاد زرند ایرانیان، ضمن بازدید از مراحل تبدیل سنگ‌آهن به فولاد، دررابطه‌ با همکاری‌های پژوهشی، امکان کارورزی دانشجویان رشته‌های مرتبط و همچنین بهره‌مندی دانش‌آموختگان نخبه از امکان جذب و استخدام در این صنعت گفتگو نمودند.
در این بازدید جمعی از مدیران و مهندسان این شرکت از جمله مهندس سید احسان پورحسینی مدیر مجتمع کک‌سازی و پالایشگاه‌ها، هیئت رئیسه دانشگاه را همراهی و توضیحات مفصلی دررابطه‌با خط تولید این شرکت ارائه نمودند.
نکته جالب‌توجه در این فرایندها، تولید محصولات متعدد با کاربری‌های مختلف از تولید برق در توربین‌های کارخانه تا محصولات شیمیایی به‌عنوان مواد اولیه برخی پالایشگاه‌ها است.
در پایان این بازدید گزارشی از اقدامات اجتماعی و زیست‌محیطی شرکت فولاد زرند ایرانیان از جمله درختکاری و توسعه پوشش گیاهی در محوطه وسیعی از محیط پیرامونی شرکت‌های مربوطه ارائه شد.
 لازم به توضیح است: رویکرد شرکت فولاد زرند ایرانیان توجه ویژه به ارزش‌افزوده تولید فولاد از طریق تکمیل زنجیره فراوری آهن و تولید فولاد است. زنجیره‌ای که از معدن سنگ‌آهن جلال‌آباد آغاز و با فراوری و تبدیل آن به محصولات میانی و در نهایت به تولید فولاد به روش کوره بلند با ظرفیتی به میزان یک و نیم‌میلیون تن شمش در سال می‌رسد.
 
از جمله محصولات این شرکت می‌توان به موارد زیر اشاره نمود؛ 
کنسانتره سنگ‌آهن
یک محصول خروجی از فرآوری سنگ‌آهن به‌منظور بالابردن عیار آهن است که در نتیجه خردکردن، آسیاب‌کردن، جداسازی مغناطیسی و فلوتاسیون به دست می‌آید. کنسانتره سنگ‌آهن در فرایند تولید گندله استفاده می‌گردد .
گندله: 
ماده اولیه برای تولید آهن خام است. گندله گلوله‌هایی کوچک تولید شده از سنگ‌آهن آسیاب و خرد شده (کنسانتره) به همراه سایر مواد افزودنی است که به‌عنوان ماده اولیه جهت ساخت و تولید آهن خام در کوره بلند و کوره قوس الکتریکی استفاده دارد.
کک متالورژی: 
یکی از مهم‌ترین مواد اولیه مصرفی در پروسه تولید آهن به روش کوره بلند است. کک از حرارت دادن زغال‌سنگ بدون حضور هوا تا دمای بالاتر از ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد و تحت زمان مشخص به دست می‌آید؛ با انجام این فرایند مواد فرّار موجود در زغال به‌صورت گاز خارج شده و ماده جامد سیاه، متخلخل و سختی بنام کک باقی می‌ماند. کک یکی از مهم‌ترین و گران‌قیمت‌ترین مواد اولیه مصرفی در پروسه تولید آهن به روش کوره بلند است. کک متالورژی به‌عنوان سوخت و عامل احیاکننده در کوره فولادسازی به کار می‌رود.
شمش چدن: 
یکی از محصولات میانی ذوب کوره بلند که مقدار کربن آن بیش از ۲ درصد است و پس از ذوب داخل قالب ریخته می‌شود و مورداستفاده در صنایع خودروسازی، ساخت لوله، شیرآلات و اتصالات، ساخت بدنه الکتروموتورها و ساخت قطعات، تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی قرار می‌گیرد.
بیلت فولادی: 
محصول نهایی کارخانه فولادسازی، بیلت فولادی است که در قالب شاخه‌های ۱۲ متری تولید می‌شود. به همین دلیل عموماٌ برای تولید محصولات با مقاطع طویل مانند میلگرد، مفتول، تسمه، لوله و غیره از بیلت استفاده می‌شود.
اکسیژن مایع
از محصولات جانبی مجتمع فولادسازی، حالت مایع، گاز اکسیژن است که مصارف مختلف پزشکی، صنعتی و آزمایشگاهی دارد.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home2/bootiaho/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405