بازدید هیئترئیسه دانشگاه از مجتمع آموزش عالی معدن زرند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، در این دیدار رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان ضمن تقدیر از فعالیتهای انجام شده در مجتمع زرند بهویژه اقدامات مربوط به بازسازی و رفع مشکلات تأسیساتی خوابگاهها که به همت دفتر فنی دانشگاه، اداره تأسیسات و حوزه معاونت دانشجویی طی تابستان ۱۴۰۳ از پیگیریهای دکتر علی الهی، رئیس مجتمع و همکارانشان به جهت اهتمامی که در رفع مشکلات آموزشی و رفاهی دانشجویان داشتهاند تجلیل نمود.
دکتر اکبری فرد با اشاره به اینکه یکی از رسالتهای اصلی دانشگاهها شاگردپروری است، ابراز امیدواری کرد؛ دانشآموختگان دانشگاه بتوانند مطابق خواسته روانشاد مهندس علیرضا افضلیپور بنیانگذار دانشگاه، بعد از پایان تحصیلات در گرهگشایی از مشکلات جامعه و پیشرفت و توسعه کشور مؤثر و مفید باشند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از رسالتهای اصلی دانشگاهها کشف واقعیتهایی است که به بهبود زندگی کمک میکند بنابراین دانشگاهها در این زمینه مسئولیت کادرسازی و پرورش نیروی متخصص برای جامعه را برعهده دارند.
رئیس دانشگاه با اشاره به برخی اساتید و چهرههای نخبه دانشگاه از جمله دکتر همتی سراپرده که جزء ۲ درصد دانشمندان برتر و پراستناد جهان است افزود؛ دکتر همتی سراپرده با کسب جوایز بینالمللی در ارتقای سطح علمی و پژوهشی دانشگاه نیز بسیار مؤثر بوده است و انشاءالله به واسطه اندیشه بلند و روحیه همدلی که در این استاد جوان سراغ داریم، مایه خدمات و برکات ارزشمند دیگری در سطح شهرستان زرند و استان کرمان خواهد بود.
دکتر اکبری خاطرنشان کرد: دانشگاه شهید باهنر کرمان با نگاه خیرانه شادروان مهندس علیرضا افضلیپور و همسرشان بانو فاخره صبا بنا نهاده شد و پس از آن دانشکدههای رفسنجان، سیرجان، جیرفت و بم ایجاد شدند که بعدها هرکدام بهعنوان یک دانشگاه مستقل به فعالیتشان ادامه دادند. شهرستان زرند هم به جهت ویژگیهای معدنی، صنعتی و همچنین منابع انسانی ارزشمند، این قابلیت را دارد که از یک دانشگاه مستقل برخوردار باشد و اولویت آموزش عالی استان هم ارتقای این مجموعه است. هرچند در مقطعی سیاست وزارت علوم، الحاق مجتمع به دانشگاه شهید باهنر بوده، اما به دلیل کم توجهی به مدیریت بودجه در این فرایند، مشکلات متعددی برای حمایت از این مجتمع ایجاد شد. البته تا به امروز تلاش بر این بوده تا بودجههای لازم برای امور جاری، پرسنلی، اداری، آموزشی و رفاهی را تأمین و مدیریت کنیم.
رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه کار فرهنگی نیاز به فراهم بودن برخی زیرساختها از جمله فضاهای مناسب دارد، تصریح کرد کار فرهنگی برای نسل جدید نیاز به مطالعات دقیق اجتماعی و شکیبایی در اثر بخشی دارد. در بسیاری از برنامههای فرهنگی و مذهبی مشارکت نسل جوان کمرنگ شده است و این حوزه نیاز به تلاش و پیگیری بیشتری دارد؛ بنابراین باید برنامههای بسیار مؤثری در دانشگاه برگزار شود. البته لازم است امکان حضور دانشجویان زرند در برنامههای ارزشمندی که در دانشگاه کرمان برگزار میشود را هم فراهم نماییم.
در ادامه حجتالاسلام عسکری مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با قدردانی از میزبانی مجتمع به دو نکته اشاره کرد؛
نخست، لزوم حرکت بهسوی تمدن نوین اسلامی و زمینهسازی ظهور امامزمان (عج) با استعانت از خداوند متعال و استقامت در این مسیر و دوم کمرنگ بودن فعالیتهای فرهنگی و مذهبی و همچنین لزوم توجه به ایجاد فضای بانشاط در محیط دانشجویی است که دراینرابطه مجموعه نهاد رهبری آمادگی همکاری و مشارکت در برگزاری برنامههای مناسبتی، اردوهای فرهنگی و حمایت از فعالیتهای مذهبی را دارد.
دکتر قاسم محمدینژاد، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی با ابراز تأسف از اتفاقات گذشته و مشکلات پیشآمده برای مجتمع آموزش عالی زرند و محدودیتهای فعلی برای ایجاد رشتههای جدید، پیشنهاد داد: عنوان سابق ” مجتمع آموزش عالی زرند” به مجتمع برگردانده شود تا امکان ایجاد رشتههای جدید بهویژه جذب دانشجو در مقطع کاردانی برای پاسخگوی به نیازهای شهرستان زرند فراهم شود. در این رابطه تعامل با صنعت و ایجاد بورسهای تحصیلی نیز بسیار مؤثر خواهد بود.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی با اشاره به بازنشستگی اساتید بهمرور زمان افزود؛ باید در بلندمدت بهمنظور جذب اعضای هیئتعلمی نخبه مجدانه تلاش کنیم و این آمادگی وجود دارد تا نخبگان علمی بهویژه متقاضیان بومی شهرستان زرند را جذب نماییم.
وی با اشاره به اهمیت حضور دانشجویان در معادن، صنایع و بخش کشاورزی شهرستان زرند، کارآموزی و کسب مهارت در دوران دانشجویی را برای آینده شغلی جوانان بسیار مؤثر دانست.
در ادامه جلسه، دکتر الهی و همکارانشان با بیان برخی مشکلات از جمله لزوم بهرهمندی دانشجویان از سرویس ایابوذهاب، خواستار حمایت دانشگاه و مسئولین شهرستان از مجتمع آموزش عالی معدن زرند شدند.